Muğla
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    18.23
  • EURO
    18.10
  • ALTIN
    998.65
  • BIST
    3353.49
  • BTC
    18817.98$

Muğla’da Emniyet ve Jandarma’ya 114 Yeni Hizmet Aracı Teslim Edildi

Menteşe’de yapılan törene; Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez,

Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Muğla İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Yarbay Akın Coşkunlar, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve hayırseverler katıldı.

İstanbul'da 20 Eylül 2024 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İçişleri Bakanlığı tarafından alınan 7 bin 204 araç, düzenlenen törenle emniyet ve jandarma teşkilatına teslim edilmişti. Bu kapsamdaMuğla İl Emniyet Müdürlüğü için 70 araç, Muğla İl Jandarma Komutanlığı için ise 44 araç olmak üzere toplam 114 araç tahsis edildi.

Törende konuşan Vali Dr. İdris Akbıyık, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede, asayişin sağlanmasında ve vatandaşlarımızın huzur içinde yaşayabilmesi için başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerine değinerek, güvenlik güçlerinin her şartta ve her zorlukta milletimizin huzuru için kendi canlarını hiçe saydıklarını belirtti.

Vali Dr. İdris Akbıyık, “Teslim edilen araçlar kahraman emniyet ve jandarmamızın gücüne güç katacak, hareket kabiliyetini arttıracak ve hizmet standartlarını daha da yukarı çekecektir. Böylece bir taraftan önleyici gücümüz artarken suç sayıları azalacak, suçluları yakalayıp adalete teslim etme kapasitemiz yükselecektir” dedi.

Vali Dr. İdris Akbıyık, konuşmasına şöyle devam etti:

“2021 Orman yangınları ve diğer orman yangınlarıyla mücadelemizde ve yaraların sarılmasında desteğini esirgemeyen Muğlalı hemşehrilerimiz, hayırseverlerimiz ve iş insanlarımız, Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremi sonrasında da asrın dayanışmasını ortaya koymuştur.

Muğlalı hemşehrilerimiz, hayırseverlerimiz ve iş insanlarımız geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliğimizin en güzel örneğini sergileyerek Devlet Millet el ele anlayışıyla Kolluk kuvvetlerimize teslim edilen 114 aracımızın alımına destek oldu, katkı sundu. Bizler, kıymetli Muğlalı hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın ve aziz milletimizin gücünü yanımızda hissettikçe daha da güçlüyüz.

Muğla’nın Huzuru Türkiye’nin huzuru diyor, İlimizde huzur ve güven ortamının devam etmesi için tüm güvenlik birimlerimizle azim ve kararlılıkla çalışıyoruz.”

Tahsis edilen 114 aracın 70’inin Emniyet, 44’ünün Jandarmanın hizmetlerinde kullanılacağını söyleyen Vali Dr. İdris Akbıyık, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya, Bakanlığımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyor, tahsis edilen araçlarımızın güvenlik güçlerimize ve ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Araçların kazasız belasız kullanılmasını diliyor, bu vesile ile tüm kolluk kuvvetlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve huzurumuzu daim eylesin. Bu vesileyle Aziz şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum. Hayatta olan Gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Hayırsever iş insanlarımıza, destek veren katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Konuşmanın ardından destek ve katkı sunan hayırseverlere Vali Dr. İdris Akbıyık ve protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Törenden sonra araçlar yeni görev yerlerine uğurlandı.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Marmaris Haberler Tv


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.