© Marmaris Haberler

Serkan Yazıcı Projeler inle Marmaris Halkının Gönlünü feth etti.

Gözümüzün nuru ve geleceğimizin teminatı genç kardeşlerim, Her biri bir pırlanta olan Marmaris’in çocukları, evlatlarımız, Tek tek ellerinden öptüğüm, ruhları genç, tecrübeleri engin Marmarisli büyüklerim, çok kıymetli gönüldaşlarım

Sen, Ben, Biz diyerek kucakladığım BENİM BÜYÜK MARMARİS AİLEM

Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

 Değerli misafirler,

Bizler çok şanslı kimseleriz. Çok güzel bir beldenin evlatlarıyız. Marmaris doğası, ormanı, denizi, havası ve insanı ile değil Türkiye’nin belki de dünyanın en müstesna yerlerinden biri.

 Körfezimiz, sakin suları ile denizcilerin belki de binlerce yıldır sığınağı olan bir yer. Beldemiz denizden buraya gelenler için hep bir ana kucağı. Marmarislilerin yüksek insani değerlere sahip olmasının kaynağı da belkide burada yatıyor.

 Bu beldeye gelip de hayran olmamak mümkün değil. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ege Vapurunun güvertesinden izlediğinde söylediği gibi “burası çok güzel bir beldedir dostlarım.”

 Bizim bu belde ve buranın yüksek karakterli insanları için çok çalışmamız lazım. Bu bilinçle de bu belde için küçücük bir katkı vermiş olan her kim varsa önünde saygıyla eğiliyorum. Marmaris için hayra vesile olacak bir iş yapmış her kim olursa partisine, yaşına bakmadan takdir ve teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

 Ancak sevgili Marmarisliler, biz bir aileyiz ve bazı gerçekleri de açık yüreklilikle söylemek zorundayız. Marmaris iyi yönetilmedi. 20 yıldır beldemiz pek çok konuda sadece idare etti. Kent estetiğimiz bozuldu. Bu güzel memleket çevresindeki birçok sahil kentinin gerisinde kaldı. Bu karşılaştırmayı da ekonomik büyüklük ya da büyük yatırımlar gibi konuları kastederek söylemiyorum. Daha huzurlu, daha ferah, daha güvenli, daha güzel, daha estetik, daha temiz, daha düzenli bir belde olma potansiyelinin maalesef çok gerisinde kaldık.

 Ancak bunları güçlü bir çalışma, şeffaf bir yönetim anlayışı, katılımcı bir yaklaşımla çözeceğimize eminim. Bunu başarabiliriz ve de bunu evlatlarımıza daha güzel bir Marmaris bırakmak için başarmak zorundayız. Ben bunu dert ediyorum. Ben bunu sizin de dert ettiğinizi biliyorum. Bildiğim bir başka konu ise bu sorunları uzun yıllardır çözememiş hatta büyütmüş bir belediyecilik anlayışının artık sonuna gelmiş olduğumuzdur.

 1 Nisan sabahı Marmaris için yeni bir mevsimin başlangıcı olacak. Gurur duyacağımız Marmaris’e hep birlikte ulaşmanın vakit geldi artık. Kimseyi kırmadan, yukarıdan bakmadan, küçük büyük demeden her Marmarisliyi mukaddes bilerek yönetmenin vakti geldi artık. Birlikte yönetecek, birlikte huzur bulacak, nice bayramlar kutlayacak, birlikte eğleneceğiz.Sadece “Marmaris vakti” diyeceğiz. Önce Marmaris için, önce Marmaris’in insanları için çalışmanın vakti diyeceğiz.

Şimdi sizinle paylaşacağımız projelerimizi bu anlayışla hazırladık. Gençler ve kadınlar ile konuştuk. Pazarları dolaştık; sokak sokak, esnaf esnaf sizleri dinledik. Proje ekiplerimiz daha şimdiden binlerce Marmarisliyi aradı ve fikirlerini sordu. Aramaya devam edecekler. Hedefimiz her Marmarisliye ulaşabilmek. En önemlisi ise oy verirler vermezler önemli değil ama Benim için en büyük yarış konusu; her Marmarislinin kalbine dokunmaktır. Bunun da bilinmesini isterim. Ayrıca, gönüller yapmak varken; gönüller kırdıktan sonra bu yarışın bir anlamı da olmadığını biliyorum. 

 Şimdi bütün Marmarislilerin hayatına dokunma hedefi ile hazırladığımız projeleri sizler ile paylaşacağız. Ancak buna geçmeden önce bu belde için en büyük hedefimizin ne olduğunu paylaşmalıyım. Binlerce telefon aldık. Marmarisli yüzlerce kadın fikirlerini çeşitli kanallarla bizimle paylaştı. Bu nedenle bütün projelerin ötesinde bir hedefi sizinle paylaşmak istiyorum. 

 İster bir mahallesinde, köyünde ister şehir merkezinde yaşıyor olsun,

İster lise öğrencisi, ister eli öpülesi bir büyüğümüz olsun,

İster emekliliği için beldemize gelmiş bir hemşerimiz olsun, ister üretici bir esnaf kardeşimiz,

İster turizm emekçisi bir çalışan olsun, ister marinada bir garson,

Ya da sadece dinlenmek için beldemize gelmiş bir öğrenci, bir turist olsun,

Benim en büyük hedefim bu beldeyi bütün kadınlar için güvenli bir yer yapmak olacaktır. Kadınlar burada eğlenirken, çalışırken, gezerken, yüzerken, koşarken; barlar sokağında ya da sahilde ya da ormanda hiç ama hiç fark etmez kendilerini güvende hissedecekler.

 Hiçbir kız öğrencimiz burssuz, kimsesiz kalmayacak. Kadınların hiçbir konuda kendilerini çaresiz hissetmesine izin vermeyeceğiz. Bütün tecrübem ile belediyemizin ve turizm sektörünün bütün imkanları ile Marmaris’i kadınların gurur duyduğu bir belde yapacağız.

 Şimdi projelerimize yakından bakmadan önce bir kez daha hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Sizleri, büyük Marmaris ailemi çok seviyorum.

Önünüzde saygı ile eğiliyorum.

İyi ki varsınız!

Şimdi proje zamanı.

Nasıl projelerimizi beğendiniz inşallah?

Evet, şimdi son 21 gün kala Sen, Ben, Biz; ne yapmamız gerekiyor?

Öncelikle tüm Marmaris halkından bir ricam var?

Gelin bu yerel seçimlerde hep beraber tüm Türkiye'yeörnek olacak bir şey yapalım.

Geçmişteki yaşanan sıkıntılarımızı, bugün yaşadığımız sıkıntıları, ümitsizliğimizi, karamsarlıklarımızı, farklılıklarımızı, negatif tüm düşüncelerimizi, siyasi düşüncelerimizi bir kenara koyalım.

Nasıl bugün bizim toplantımıza katılım sağlayıp projelerimizi inceliyorsanız, lütfen diğer aday arkadaşlarımızın da projelerini inceleyin. Yerel demokrasimize katkı verin.

Hep beraber adaylara ve projelerine bakalım.

Marmaris'imizin geleceği için hangi adayın projeleri daha iyiyse, hangi adayımız en kısa zamanda vaat ettiği projeleri yapabilme kabiliyetindeyse, hangi adayımız Marmaris'i hak ettiği yere getirebilecekse, lütfen ona destek verelim.

Destek verelim ki Marmaris eskiden olduğu gibi dünyanın incisi haline gelsin.

Çünkü Marmaris'in artık kaybedecek 1 günü bile yok.

Bu bir yerel seçim;

Bu seçim çocuklarımızın eğitim seçimi,

Bu seçim gençlerimizin geleceği ve istihdamı seçimi,

Bu seçim 12 ay kaliteli turizm için atılacak ilk adımın seçimi,

Bu seçim esnafımızın kepenk kapatmama seçimi,

Bu seçim kadınlarımızın huzur ve mutluluk içerisinde yaşama seçimi,

Bu seçim Marmaris çiftçisinin hem turizmle entegrasyonu hem de üretimleri için yerelden desteklenmesi seçimi,

Bu seçim Emeklilerimizin zor durumlarına bir parça yerelden destek olma seçimi,

Bu seçim engelli ve özel gereksinim ihtiyacı olan vatandaşlarımızın Marmaris'de engelsiz yaşamasının seçimi,

Bu seçim turizm emekçilerinin daha kaliteli hizmet verebilmeleri için yaşam şartlarının iyileştirilmesi seçimi,

Bu seçim senin seçimin,

Bu seçim benim seçimim,

Bu seçim bizim seçimimiz,

Hülasa; Bu seçim Marmaris'in seçimi...

Marmaris'imiz için çıktığımız bu yolda beni yalnız bırakmadınız, her daim yanımda oldunuz ve beni bağrınıza bastınız.

Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.

Sonuç ne olursa olsun bildiğim tek şey sizleri asla yalnız bırakmayacağımdır.

Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sağ olun, var olun...

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER