© Marmaris Haberler

NEDİR BU KARAVANCILARIN ÇEKTİĞİ?

Karavan Turizmi ülkemizde 2020 yılından itibaren yoğun ilgi görmeye başladı.

Motorlu karavan veya araç arkasına takılan çekme karavan olarak çeşitleri var.

Karavancılar, okur-yazar tiplerdir. Tanışmayı-tanıtmayı-gezmeyi seven... Turizm potansiyeli içinde yerleri olan konuşmayı bilen…

Gerçekten güçlü bir haberleşme ağları korkunç çevreleri vardır. İnternet üzerinden anlaşır, belli yöne odaklanır, eğlenerek dinlenirler. Gittikleri yerlerin sadece ekonomilerine değil, tanıtımına büyük katkı yaparlar.

Dün, Filyos’ta konaklayan karavancılara, ‘çalışma yapacağım’ diyen Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, ‘pılınızı pırtınızı toplayın/karavanlarınızı kaldırın’ demiş.

Aklıma, birkaç yıl önce, Kozlu sahilinde konaklayan(12 Temmuz 2019) karavancılara Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın aynı türden ‘terk edin’ ihtarı geldi. 60 küsur karavancı Kozlu sahilini şenlendirmişti.

Hatırladığım kadarıyla Vali devreye girip, dinlence ve eğlencelerini yapmış, Zonguldak’ın turizm potansiyeli içindeki yerlerini gezip/görüp, şehirden ayrılmışlardı.

Aslında, turizm envanteri içinde, çadır veya karavan turizmi ile ilgili yerler belirlenmeli/açıklanmalıdır. Gelen karavancılara su ve diğer ihtiyaçları verilmelidir.

En önemlisi, karavancılara ‘çalışma yapacağım’ demeyle bu iş olur mu? Bölgenin gönüllü turizm elçilerine ‘’gerekçeli karar’ açıklanmalı, alternatif alanlar gösterilmelidir.

Bu ‘ben yaptım oldu’ veya ‘ben ne dersem o’ kafasının, turizme katkısı olmadığı gibi; birlik ve beraberliğe katkısı da sıkıntı…

Nerede İl Turizm Müdürlüğü, nerede siyaset, nerede turizm-kültür-spor kuruluşları?

Yazık, çok yazık!

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER